De Zuidrand

Ontwikkelaars starten een smetteloze gemeenschap waarin een veilige toekomst gewaarborgd is. Een perfecte wijk met louter perfecte inwoners. Maar hoe tolerant blijft men tegen imperfectie? Hoe correct is perfectie? Kan groepsdruk moordend zijn? 

Tekst en regie: Mike van AmelsfoortSpel: Rob van Amelsfoort, Mark van Amelsvoort, Dave van Balen, Robin Brugman, Petra Brun, Chantal van Erve, Eva Groenen, Judith van der Heijden, Kelly Heijmans, Kim van Ostaden Bertens, Marlien van Goor, Chantal Schetters, Jose Verhoeven en Ties Wouters. Muziek: Steffie Zandkuijl.

 

Tulsa Heat 

Tulsa Heat is de eerste voorstelling die gemaakt is bij Theatergroep Boktor. Naar aanleiding van het stuk Augustus: Oklahoma van Tracy Lets. De drie dochters van Violet komen zo snel mogelijk naar huis als blijkt dat hun vader is verdwenen. Geen enkel geheim blijft gespaard. Een bloedhete, zwarte komedie.

Regie: Mike van Amelsfoort
Spel: Judith van der Heijden, Chantal van Erve, Koos Boer, Nicole Schellekens, Corina van Zundert, Marco van den Hout, Petra Brun, Els Nooyens, Sandra de Swart, Ank van Ganzewinkel, Paul Bogerd.

 

Minuscule Personne

Een absurdistische en komische voorstelling die is gemaakt op basis van improvisatie. Een theatergroep komt erachter dat ze backstage worden bekeken door een publiek. Ze komen er achter dat hun volledige leven gescript is. Wat blijft er over van je bestaan als alles wat je deed door iemand anders is bedacht?
 

Regie: Mike van Amelsfoort
Spel: Shivra van Baast, Robin Brugman, Paul Bogerd, Petra Brun, Susan Damoiseaux, Kim Van Ostaden Bertens, Heidi Snelders

 

Bij het kanaal naar links

Bij het kanaal naar links is een gitzwarte komedie over twee families die op voet van oorlog leven. Alles lijkt te veranderen na die ene sollicitatiebrief, die alleen maar catastrofale gevolgen kan hebben. Twee families die denken in ”wij" tegenover ”zij” en wanhopig de eigen identiteit, door middel van de groep, proberen te definiëren.

Regie: Merel Mathijssen
Spel: Ad Overweel, Marc Zeegers, Jacqueline Voorbraak, Jochem Nooyen, Olivier Bracke en Gabriëlle Logister

 

Hoop en glorie op de dag van de heilige drie-eenheid

Moeder en zoon in een strijd op leven en dood.Sjoerd is 30 jaar en woont nog altijd bij zijn moeder, Leentje. Ze zitten vast in hun eigen huis en krijgen het niet voor elkaar iets aan hun uitzichtloze levens te veranderen. Als er op een dag een nieuw buurmeisje komt wonen, lijkt er eindelijk hoop op een nieuwe toekomst te gloren.

 

Regie: Lara van Hoof
Spel: Rob van Amelsfoort, Hélène Coomans, Ank van Ganzewinkel, Ron Hamers, Els Nooyens, Will Van de Worp

 

Richard III

Richard III is een man van de oorlog maar nu het vrede is lijkt er geen plaats voor hem.
Mismaakt in lichaam en ziel maakt hij een besluit. Fuck or be fuckt, Thats the question! Als laatste in de lijn van opvolging besluit hij om het lot zelf in handen te nemen. 
Om de scepter te zwaaien zal hij de wereld moeten entertainen als de bad guy. Met alle gevolgen van dien.

Regie: Tijmen Hermans

Spel: Chantal van Erve, Judith van der Heijden, Koos Boer, 
Laura Thomas, Nicole Schellekens, Prisca Van Der Mullen

 

Voetbal is oorlog

"Later, als ik groot ben. Dan word ik de nieuwe Johan Cruif. Loop ik in een oranje shirtje met daarop een zwarte leeuw. Mijn vader zegt dat ik dan heel veel boterhammen met pindakaas moet eten, dat doe ik ook maar" Een voorstelling over bloten voeten boven noppen, grasvlekken, teamspirit, meisjes en jongens dromen en vasthouden aan datgeen wat misschien nooit geweest is.

Regie: Jens Akkermans

Spel: Nicole Schellekens, Mabel Dankers, Rina van Bergen, Robin Brugman, Heidi Snelders en Emma van de Laar.

 

Bang voor (het grote) niets

Drie oude mensen leiden een gemoedelijk leven. Op een dag ontstaat er grote onrust omdat ze te horen krijgen dat dit hun aller-laatste dag is. We zien drie oude mensen die er alles aan doen om maar niet dood te gaan. Ze proberen het te ontwijken, te ontkennen en te negeren. Ze voeren een heldhaftige strijd, kibbelen, lachen en bevechten wat er in de sterren geschreven staat. Een stuk over de tijd, over samenleven, over heldhaftig willen zijn en over de dood.

Regie: Karlijne van der Kooij

Spel: Petra Brun, Maarten Santegoets en Lonneke van de Sande. 

 

Het jong van de Adelaar

"Ik ben het jong van een adelaar. Mijn bloed kookt. Het wordt tijd dat er iets gebeurt..."

Een voorstelling over trouw blijven aan jezelf, ondanks je familie en afkomst en de verwachting die daar bij komen kijken. Wat doe je als je de zoon bent van Napoleon.

Regie: Otto Ketelaers
Spel: Marieke Haans, Bjorn Wouters, Els Nooyens, Laura Thomas en Ank van Ganzewinkel.

 

De caravan
 

In deze komedie ontmoet het publiek Ben, Ellis, Don en Louise. Dit viertal wacht in de restaurant bar op een tafel. Ze zijn samen gekomen om de spullen van het ex-echtpaar Louise en Ben te verdelen. Voor de gezelligheid hebben zij hun nieuwe partners mee genomen.

Of dit een gezellige avond gaat worden is nog maar de vraag.

Een slappe komedie waarin de realties op scherp komen te staan door de absurde situaties die de personagens voor zichzelf en elkaar creeeren.


Regie: Lies de Kort

spel: Kim van Ostaden, Gina van Haren, Wouter Spuijbroek, Lonneke van de Sande, Chantal van Erve Schoenmakers en Rob van Amelsfoort.

 

Onderhuid
 

Er is niets mooiers dan iemand die niet weet dat hij bekeken wordt. Achteloze bewegingen, gemompel. Alsof zijn huid dunner wordt en je bijna kan zien wat er zich in hem afspeelt. 

In ‘Onderhuid’ zakken we daarnaar af, naar de binnenkant van de mens. 

Als vier mensen elkaar ontmoeten lijkt dat gemakkelijk te gaan. Zoals je wel vaker zag, op een terras of in de trein. Maar daarbinnen bruist en konkelt er van alles. Verlangen ze naar nabijheid van de ander, verstoppen zij zich in gedrag en gedoe, verlammen als de ander antwoord. 

Een ode aan de kwetsbare mens. Over de zaken die we liever niet laten zien maar die zo prachtig zijn om naar te kijken. 
 

Regie: Zerline Weideveld

Spelers: Petrina van Aggelen, Sophie Kerkhof, Heidi Snelders en Robin Brugman.

 

Alice
 

Treed binnen in de wondere wereld van de eenzame ALICE.

Alice op pad, op zoek naar…wat?

Een duistere wandeltocht, waarin de personages je (on)bedoeld zullen meenemen naar het donkerste hol.   

Kom kijken en ga het vreemde avontuur aan.

Voel je veilig, alhoewel.

Wie is er te vertrouwen?

Een beeldende voorstelling over een wereld waarin niets is wat het lijkt.

Met kleine angst en lichte buikpijn naar huis…

Durf jij het aan?

Regie: Veerle Dijsselbloem
Spel: Mark van Amelsvoort, Daphne van der Linden, Youri Weijts, Pepijn de Groot, Mette van Hulten, Myrddin van Strien en Ilona Huijben

 

LOUIS14

Lodewijk XIV is vier jaar oud wanneer hij koning van Frankrijk wordt. Wat gebeurt er met je wanneer je op jonge leeftijd in een positie belandt waarin iedereen je aanbidt en alles mogelijk is? Hoever kan je gaan wanneer er geen grenzen zijn? Lodewijk XIV was een kindster en na hem zouden velen volgen. LOUIS14 is historisch incorrect, contemporain en licht van toon

Regie en Tekst: Mike van Amelsfoort
Spel: Ezra Rebel, Joly Bogers, Judith Corbey, Anja Smits, Bas Nederveen, Vera IJfs, Koos van Leeuwen, Saskia de Bruijn, Jan Koers, Veerle Dijsselbloem en Mike van Amelsfoort

 

De Vrek

Martin van Bommel bewerkte twee komische stukken van Molière tot een voorstelling. 'De vrek' en 'De ingebeelde zieke' worden 'La Famille de la Misère".

Regie: Martin van Bommel
Spel: Judith van der Heijden, Nicole Schellekens, Marco van den Hout, Rob van Amelsfoort, Kenneth Schenning, Silke Beertema, Lotte van Leeuwen, Robin Brugman, Rina van Bergen, Hélène Coomans, Petrina van Aggelen en Jupp van Gestel.

 

Lear
 

Koningin Lear vertelt het verhaal van een oud geworden captain of industry die het zicht op de realiteit volledig kwijt raakt. Die zich vastbijt in een strijd met het bedrijf, haar zonen en schoondochters, maar vooral met zichzelf. Begonnen als gerespecteerde zakenvrouw, eindigt ze - versleten, dementerend en doodsbang - aan de rand van de afgrond. Lear toont ons de mens op zijn eindpunt, beroofd van wat een moeder aan grootste rijkdom kán bezitten: een kind dat van haar houdt.Regie: Hilde van Uden
Spel: Judith van der Heijden, Kenneth Schenning, Silke Beertema, Heidi Snelders, Amber Hijstek, Mark Kortland, Petra Brun, Heather van Brunschot en Petrina van Aggelen