De Zuidrand is de nieuwste voorstelling van theatergroep Boktor waarin een nieuwe wijk wordt opgezet. Ontwikkelaars starten een smetteloze gemeenschap waarin een veilige toekomst gewaarborgd is. Een perfecte wijk met louter perfecte inwoners. Maar hoe tolerant blijft men tegen imperfectie? Hoe correct is perfectie? Kan groepsdruk moordend zijn? 

Het idee van deze verrassend, soms absurdistische en vervreemdende voorstelling is ontstaan nadat Goirle de plannen voor het bouwen van een nieuwe wijk bekend maakte. Mike van Amelsfoort gebruikt dit gegeven als inspiratie voor "De Zuidrand". Op een schrijnende manier belicht de voorstelling een aantal dilemma's van de maatschappij waarin wij leven.

Tekst en regie: Mike van Amelsfoort

Spel: Rob van Amelsfoort, Mark van Amelsvoort, Dave van Balen, Robin Brugman, Petra Brun, Chantal van Erve, Eva Groenen, Judith van der Heijden, Kelly Heijmans, Kim van Ostaden Bertens, Marlien van Goor, Chantal Schetters, Jose Verhoeven en Ties Wouters. 
Muziek: Steffie Zandkuijl.

Speelde 30 & 31 augustus in Jan van Besouw Goirle. 


 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

DE ZUIDRAND

Theatergroep Boktor

Boktor is een theatergroep die voorstellingen maakt waarbij amateurspelers gekoppeld worden aan een jonge, dan wel

net-afgestudeerde maker. 

Kwaliteit, onderzoek en experiment staan hierbij voorop.

Boktor is inmiddels een begrip in Goirle en omstreken. Boktor wil voorloper en ook het voorbeeld zijn in Brabant van amateurtoneel in ontwikkeling. Toneel wat schuurt, verwondert, afstoot, confronteert, inspireert en vooral een

maatschappelijk kritisch maat blijft slaan. Boktor wil naar een dialoog-gerichte ontwikkeling, waarbij we willen gaan experimenteren met publieksparticipatie in de zoektocht naar de noodzaak tot maken. Het publiek krijgt daarbij een stem.