Productie 2022

Ferd’s Bloemen B.V.  is een voorstelling vol koffie, rook, nieuwe scheldwoorden en bokkenpoten. Een as-zwarte komedie.

A48I2106.jpg

Bloemenzaak eigenaar Ferd overlijdt en daardoor valt een grote inkomstenbron en zekerheid weg binnen zijn gezin. Maar niet alleen familie van Gorp voelt de gevolgen hiervan, ook de hele gemeenschap.

 

Ferd zorgde met zijn bedrijf voor veel werkgelegenheid. De hechte gemeenschap wordt op scherp gezet. De fictieve stad waarin ze leven voert een zeer inefficiënt bureaucratisch beleid. Er zijn veel regels die het onmogelijk maken om aan de wet te voldoen en of om een leefbaar bestaan te garanderen. Weduwe, Ton van Gorp, is bereid om met haar gezin door de papieren heen te worstelen maar het systeem lijkt er op te zijn gemaakt om de ongelijkheid in de samenleving in stand te houden.

 


Wanneer het gezin in financiële problemen dreigt te komen besluit Ton het bedrijf van haar man aan een grote keten te verkopen, waardoor de bedrijfsvoering bijna volledig geautomatiseerd wordt. Daarmee komen de werknemers en haar vrienden op straat te staan, wat veel frictie veroorzaakt. Ze wordt ervan beschuldigd de hele buurt mee te trekken in haar ongeluk.
 

2, 3 en 4 december te zien in
CC Jan van Besouw Goirle

Ferd's bloemen B.V. - Trailer

Ferd's bloemen B.V. - Trailer

Video afspelen

Cast
Lenny Breidenbach-Verhulst
Petra Brun
Eva Groenen
Marie Louise Huggers
Judith van der Heijden
Mette van Hulten
Marieke Jongstra
Haroumy Lebacs
Maryse van Rie
Jasper Staes
Nick Waterloo
Ties Wouters

Tekst 
Mike Dekker van Amelsfoort

Regie 
Mike Dekker van Amelsfoort & Kelly Heijmans

Haarwerk 
Ilse Tabbers

Fotografie poster 
Jos Kuklewesi

Camera trailer 
Cor Booy